Streek St-Jean-de-Monts

In Saint-Jean-de-Monts heb je onbelemmerde, wijdse vergezichten !

Het Pays-de-Saint-Jean-de-Monts bestaat uit de 5 gemeenten Saint-Jean-de-Mont, Notre-Dame-de-Monts, la-Barre-de-Monts, le Perrier en Soullans, met elk zijn eigen specifieke natuurlijke omgeving.

5 werelden voor een heerlijke vakantie en keuze uit immense zandstranden, schitterende, beschermde staatsbossen en een enorm, beschermd moerasgebied.

Ga eens even lekker zitten en sluit je ogen : Zie de azuurblauwe zee, ruik de heerlijk geurende dennen en voel de stralend gouden zon op je huid. Dat is je volgende vakantie ! Wat wil je nog meer ?

Saint Jean de Monts

Saint-Jean-de-Monts is een badplaats die bekend staat om zijn enorme zandstranden, het beschermde bos en het rijke, levendige lokale erfgoed. Voor elk wat wils : Talrijke activiteiten voor alle leeftijden en een onvergetelijke vakantie!

Notre Dame de Monts

Notre-Dame-de-Monts is een rustig dorpje op 4 km van de camping. Authentieke badplaats aan de Vendeese kust. Voetgangersstraatje, in de zomer meerdere weekmarkten, mooie witte zandstranden en levendig watersportcentrum dat vele mogelijkheden biedt (o.a. surfen, suppen, zeekayak, strandzeilen)

La Barre de Monts-Fromentine

La Barre de Monts-Fromentine is een dorp aan zee. De combinatie van kust en moeras zorgt voor schitterende vergezichten.

Hier houden zowel de bewoners als iedereen die beroepsmatig met de zee te maken heeft van de vrije natuur, talrijke vissersbootjes varen het authentieke haventje uit bij Pont Neuf op zoek naar een lekkere maaltijd voor ‘s avonds en vooral ook naar een nieuw avontuur in de zilte buitenlucht.

Streekmuseum – openluchtmuseum

Ecomuseum Le Daviaud in la Barre-de-Monts - Fromentine is meer dan 30 jaar oud. In 2017 is het geheel vernieuwd.

Middenin het beschermde natuurgebied maak je hier kennis met een rijke, natuurlijke omgeving. Op een oppervlak van 800 m² ontdek je in 7 stappen de lokale flora en fauna: het gouden tijdperk van de zoutwinning, de boerderij van Le Daviaud (met dieren), traditioneel huisje van Louise, danszolder, herinneringenzolder, traditioneel huisje (proeverij in het hoogseizoen), demonstraties.

Behalve het buitengebied is er ook een nieuwe expositieruimte die zowel in de zomer als in de winter geopend is. Hier kom je op een leuke manier alle ins en outs van het moerasgebied te weten.

Le Perrier

Het dorpje Le Perrier ligt op 6 km van Saint-Jean-de-Monts. Van hieruit vertrekken alle tochtjes door het moerasgebied !

Met een typische schuit, Yole genaamd, vaar je rustig door het waterrijke gebied en beleef je de flora en fauna van heel dichtbij.

Authentieke, behouden natuur, typische fauna (reigers, beverrat) betoverend licht en eeuwenoude treurwilgen. De ideale plek voor een romantisch vaartochtje.

Soullans

Soullans ligt op enkele kilometers van Saint-Jean-de-Monts en biedt heel veel mogelijkheden voor activiteiten. Maak een wandelingetje door het recent geheel gerenoveerde stadscentrum. Vanaf Soullans vertrekken 5 bewegwijzerde tochten door het omliggende mooie moerasgebied.

Soullans is ook de woonplaats van de schilder Charles Milcendeau. Zijn woonhuis is tegenwoordig een museum en gewijd aan hemzelf en de Vendeese schrijver en politicus Jean Yole.

 
Contactgegevens
CAMPING LA PRAIRIE ****
Camping à 800 m de la plage à Saint Jean de Monts en Vendée
146, rue du Moulin Cassé
85160 Saint-Jean-de-Monts
Vendée - Pays de La Loire - Frankrijk
Telefoon: 00 33 2 51 58 16 04
E-mail: contact@campingprairie.com

GPS-coördinaten :
N 46°48'14.76" / W 2°5'36.28"Meer zien
Openingstijden

Camping geopend van 1 april tot 30 september.Het hele jaar telefonisch bereikbaar van ma t/m/ vr van 9-12.30 uur en van 14 - 18,30 uur.
Vanaf 1 april is de receptie dagelijks geopend van 9 – 12.30 uur en van 14 – 18.30 uur
Van 1 juli tot 30 aug is de receptie dagelijks geopend van 9 – 12.30 uur en van 14 – 19 uur

 
Klantenservice
00 33 2 51 58 16 04
9h-12h30 / 14-18h30
Hulp nodig
Ik betaal mijn saldo
 
Gratis termijnbetaling
Veilige website en veilig betalen
Creditcard of overschrijving
Beste prijs garantie
 

Loading